Γάλλοι μεγιστάνες προσφέρουν €300 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων


Ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν μια μεγάλη δωρεά ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων που καταστράφηκε σε μεγάλο μέρος από την πυρκαγιά, ενώ στο πλαίσιο με προσφορά 10ο εκατ. ευρώ κινείται και η δωρεά και της οικογένειας Πινό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της».

Την ίδια ώρα και η γαλλική οικογένεια βιομηχάνων Πινό, η οποία προεδρεύει του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο πρόεδρός της Φρανσουά-Ανρί Πινό.

«Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνει ο Πινό.

Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

Εν τω μεταξύ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό πρότεινε τη διεξαγωγή στην γαλλική πρωτεύουσα διεθνούς διάσκεψης δωρητών για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων. Παράλληλα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται και προσφορές από ιδιώτες μέσα από ιδιωτικές πλατφόρμες.Πηγή

قالب وردپرس