Μπούχτισαν με τα παπαγαλάκια στη Μαδρίτη -Ξεκινούν επιχείρηση εναντίον τους | ΚΟΣΜΟΣ


Το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης μπούχτισε πλέον με τα παπαγαλάκια που έχουν γεμίσει τον ουρανό της ισπανικής πρωτεύουσας και χτίζουν παντού τις φωλιές τους.

Ο πληθυσμός των συγκεκριμένων πτηνών που ζουν στη Μαδρίτη αυξήθηκε από 9.000 το 2016 σε 12.000 παπαγαλάκια σήμερα. Πρόκειται για πτηνά που προέρχονται από την Αργεντινή και πολλά εισάγονταν στην Ισπανία, μέχρι τη στιγμή που απαγορεύτηκαν ως κατοικία στη χώρα, πριν από 8 χρόνια. Τώρα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι θα ξεκινήσει επιχείρηση μείωσης του πληθυσμού τους, καθώς τα παπαγαλάκια ανταγωνίζονται με άλλα είδη για την τροφή και βλάπτουν το περιβάλλον, καταστρέφοντας τη βλάστηση προκειμένου να φτιάξουν τις τεράστιες φωλιές τους.

Γιατί είναι επικίνδυνα τα παπαγαλάκια

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης, τα παπαγαλάκια αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στους ανθρώπους. Επιπλέον, ιδιαίτερα απειλητικές είναι και οι φωλιές τους. «Γίνονται ολοένα μεγαλύτερες και αυτές οι φωλιές ζυγίζουν έως 200 κιλά και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες. Μπορεί να πέσουν από τα κλαδιά, πάνω σε ανθρώπους», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ετσι, σε συνεργασία με την ισπανική ορνιθολογική κοινότητα θα ξεκινήσει μια επιχείρηση μείωσης και ελέγχου του πληθυσμού των συγκεκριμένων πτηνών, καθώς δεκάδες πολίτες πλέον κάνουν παράπονα στο δημαρχείο για τα προβλήματα που προκαλούν αυτοί οι μικροί παπαγάλοι.Πηγή

قالب وردپرس